RETETA | Pui crocant, în sos de bere
Ingrediente:
1 pui intreg
6-8 catei de usturoi
3 linguri de unt topit
1 lingura sos de soia
150 ml bere
sare
piper
boia (iute sau dulce, dupa preferinte)
Mod de preparare:
Spala puiul si usuca-l cu ajutorul unor prosoape de bucatarie de unica folosinta.
Cu ajutorul mainii indeparteaza usor pielea de pe carne, fara a o desface insa complet. Piseaza ustuoiul foarte bine si freaca puiul pe sub piele cu jumatate din cantitatea de usturoi, iar cealalta jumatate foloseste-o pentru a freca puiul prin interior.
Topeste untul si unge puiul pe dinafara. Asezoneaza dupa gust cu sare, piper si boia. Indicat este sa lasi puiul cateva ore la marinat, pentru a-si lua gust.
Adauga puiul intr-o tava, cu pieptul in jos si coace-l timp de 25 de minute la temperatura medie spre maxima. Scoate apoi tava si intoarce puiul cu pieptul in sus. Toarna peste el sosul format in tava si mai coace-l timp de 15-25 de minute, dand focul mai incet. Scoate din nou puiul si adauga peste acesta berea cu soia. Coace puiul in continuare timp de 10-20 de minute.
Cand este gata, lasa-l sa se racoreasca timp de 10-20 de minute inainte de a-l taia.
Serveste puiul crocant in sos de bere imediat alaturi de o garnitura de legume sau orez.
Sursa: retete.acasa.ro