Retete

RETETA | Pui creol

INGREDIENTE:

  • 2-3 bucăți de piept de pui dezosat
  • 400 g roșii
  • 150 ml sos de chili
  • 1 ardei gras mare tocat
  • 1 tulpină de âelină tocată
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 1 linguriță pătrunjel uscat
  • sare, piper și boia după gust

MOD DE PREPARARE:

 

  1. Taie pieptul de pui în fâșii. Călește-l (la foc mediu spre mare) 3-5 minute sau până când nu mai e roz deloc, întorcându-l din când în când ca să se facă uniform. Micșorează focul.
  2. Adaugă roșiile tocate (cu tot cu zeamă), sosul de chili, ardeiul și ceapa tocate, usturoiul pisat, țelina tocată și condimentele (busuioc, pătrunjel, sare, piper, boia).
  3. Amestecă, adu la fierbere, redu focul și acoperă vasul. Lasă acoperit pe foc 10 minute. Servește fierbinte, alături de un orez simplu, o mămăliguță sau paste.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page