Retete

RETETA | Pui aromat în sos de avocado

Ingrediente:

650-700 g piept de pui fără os

¼ cană zeamă de lămâie
2 linguri de ulei de măsline
¼ cană coriandru verde
½ linguriță chimen măcinat
sare
Pentru sosul de avocado:
4 avocado, tăiate
½ cană coriandru, tocat
3 lingurițe zeamă de lămâie
½ lingură oțet din vin
½ linguriță fulgi de ardei iute
1 cățel de usturoi, tocat
sare, după gust
 Mod de preparare:
Într-un bol adaugi ¼ cană zeamă de lămâie, ulei de măsline, ¼ cană coriandru verde, chimen măcinat și sare, după gust și amesteci bine. Ungi puiul cu marinata, îl pui într-o pungă și-l lași la marinat 15 minute. Preîncălzești grătarul la foc mediu- mare și pui carnea de pui pe fiecare parte 4-6 minute, până când carnea se rumenește. O iei de pe grătar și o dai deoparte.
Pentru sosul de avocado: adaugi avocado, ½ cană coriandru verde, 3 linguri zeamă de lămâie, oțet din vin, fulgii de ardei iute, cățelul de usturoi și sare într-un bol. Amesteci pentru omogenizare. Torni sosul de avocado peste pui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page