Retete

RETETA | Prăjitură “Tosca”

Ingrediente:

  • Blat:
  • 9 albusuri
  • 225 g zahar
  • 75 g mac
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 4,5 linguri faina
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 9 galbenusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 4,5 linguri amidon
  • 330 ml lapte
  • 200 g unt( la temperatura camerei)
  • 100 g margarina Unirea (la temperatura camerei)
  • esenta vanilie
  • 250 g biscuiti
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 lingura coniac sau esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 75 g unt
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare reteta Prajitura Tosca


Blat: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat, pana cand spuma devine lucioasa ca pt bezea.Se pune macul si nuca de cocos si se omogenizeaza, dupa care se cerne peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste putin .

Crema: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 9 linguri de zahar pana se albesc putin,apoi adaugam amidonul. Mixam in continuare si adaugam laptele rece putin cate putin.Mai mixam putin,dupa care punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa crema.Lasam la racit. Untul, margarina si cele 3 linguri de zahar se mixeaza  impreuna cu esenta de vanilie si adaugam putin cate putin din crema racita pana cand o incorporam pe toata.

Sirop: Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand pentru a se topi caramelul.Dupa ce s-a topit se adauga coniacul.

Glazura: Ciocolata taiata marunt se pune pe foc mic impreuna cu frisca si untul si se amesteca pana se topeste ciocolata.Se da deoparte pana ajunge la consistenta unei smantani.

Asamblare: Blat,crema, biscuiti insiropati,glazura.Se da la rece, apoi se taie si se serveste cu mare pofta!

Sursa: www.bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page