RETETA | Prajitura scandinava cu migdale
Prajitura scandinava cu migdale este reteta perfecta pentru o duminica in familie sau pentru o ocazie speciala, cand vrei sa iti impresionezi musafirii cu mirosul imbietor de migdale coapte.
Ingrediente:
- 25 grame de migdale feliate
- 125 grame zahar granulat
- 1 ou mare
- 200 ml lapte
- 1 lingurita si jumatate de extract de migdale
- 17 linguri faina alba
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- un pachet de unt sau margarina topite
- frisca
- fructe proaspete
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul si aplica un strat de spray pentru gatit pe suprafata unei tavi, apoi presara migdalele feliate.
Intr-un bol mediu, mixeaza la viteza medie zaharul granulat, oul, laptele si extractul de vanilie, pana obtii o compozitie omogena. Adauga faina, praful de copt, sarea si untul topit. Toarna compozitia in tava de copt si lasa prajitura sa se rumeneasca timp de 40-50 de minute. Lasa desertul la racit inainte sa il tai.
Prajitura scandinava cu migdale se serveste cu frisca si felii de fructe proaspete, ca desert sau gustare la cafea.
Sursa: www.retete.acasa.ro