RETETA | Prăjitură pufoasă cu cremă și căpșuni
Ingrediente:
Pentru blat
100 g unt, la temperatura camerei
200 g zahăr
2 ouă
1 linguriță praf de copt
1/4 linguriță sare
180 g făină
180 ml lapte
1 linguriță esență de vanilie
400 g căpșuni
Pentru cremă
250 g cremă de brânză, la temperatura camerei
60 g zahăr pudră
250 g frișcă
Mod de preparare:
Într-un bol, bați zahărul cu untul până la omogenizare. Adaugi ouăle, praful de copt și sarea. Încorporezi treptat făina și laptele. Combini cu esența de vanilie. Torni aluatul într-o tavă unsă cu ulei și presărată cu puțină făină. Dai la cuptorul încins 18-20 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Lași să se răcească complet. Mixezi crema de brânză cu zahărul pudră și frișca rece. Ungi blatul uniform cu cremă. Așezi căpșunile feliate una lângă alta sau decorezi după imaginație. Dai la rece 2-3 ore înainte de servire.
Sursa https://lilluna.com