Retete

RETETA | Prăjitură pufoasă cu cremă și căpșuni

Ingrediente:

Pentru blat

100 g unt, la temperatura camerei

200 g zahăr

2 ouă

1 linguriță praf de copt

1/4 linguriță sare

180 g făină

180 ml lapte

1 linguriță esență de vanilie

400 g căpșuni

Pentru cremă

250 g cremă de brânză, la temperatura camerei

60 g zahăr pudră

250 g frișcă

Mod de preparare:

Într-un bol, bați  zahărul cu untul până la omogenizare. Adaugi ouăle, praful de copt și sarea. Încorporezi treptat făina și laptele. Combini cu esența de vanilie. Torni aluatul într-o tavă unsă cu ulei și presărată cu puțină făină. Dai la cuptorul încins 18-20 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Lași să se răcească complet. Mixezi crema de brânză cu zahărul pudră și frișca rece. Ungi blatul uniform cu cremă. Așezi căpșunile feliate una lângă alta sau decorezi după imaginație. Dai la rece 2-3 ore înainte de servire.

Sursa https://lilluna.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page