Retete

RETETA | Prajitura Pavlova

Pavlova este o prajitura pe baza de bezea, cu un exterior crocant si un continut pufos. Se serveste cu frisca si fructe pe deasupra. Pavlova este o prajitura orginara din Australia, preparata in onoarea balerinei Anna Pavlova din Rusia.  Aceasta prajitura se prepara repede si este delicioasa. La prepararea ei poti folosi orice tip de fructe doresti. Aceasta prajitura trebuie servita imediat dupa decorarea cu frisca si fructe. 

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 220 grame zahar
  • 5 ml otet
  • 5 grame malai
  • 250 grame smantana pentru frisca
  • extract de vanilie
  • fructe: kiwi, capsuni, piersici, ananas si fructe de padure .

Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer amesteca bine albusurile de ou, pana se formeaza o spuma. Adauga treptat zaharul. Amesteca continuu pana obtii o bezea consistenta. Adauga otetul si malaiul peste bezea si amesteca bine.
Pe o tava tapetata cu hartie de pergament rastoarna bezeaua. Incearca sa asezi bezeaua in forma rotunda, cu marginile usor ridicate. Da tava la cuptor timp de 75 – 80 de minute, la foc mic, pana cand bezeaua capata o culoare pala. Stinge apoi focul si mai lasa bezeaua la cuptor pana se raceste. Usa cuptorul trebuie sa fie putin intredeschisa.
Inainte de a servi, bate smantana de frisca pana se formeaza o crema omogena. Adauga 2 lingurite de zahar si extractul de vanilie. amesteca bine. Aseaza apoi frisca in centrul blatului de bezea. Deasupra aseaza fructele.
Prajitura Pavlova se serveste imediat. 

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page