RETETA | Prăjitură dulce-acrișoară cu vișine
Ingrediente:
400 g vișine
50 ml ulei
5 ouă
150 g făină
100 g zahăr
1 praf de sare
1 pliculețe zahăr vanilat
coaja rasă de la 1 lămâie
2 lingurițe zeamă de lămâie
2 lingurițe praf de copt
Mod de preparare:
Speli vișinele, le cureți de sâmburi și le scurgi bine. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă împreună cu zahărul, zahărul vanilat, praful de sare și zeama de lămâie. Freci gălbenușurile cu uleiul și încorporezi în spuma de albușuri. Adaugi coaja rasă de lămâie, făina și praful de copt.
Torni compoziția într-o tavă unsă cu puțin ulei și tapetată cu hârtie de copt. Așezi fructele deasupra. Dai la cuptorul încins la temperatură mare timp de 10 minute. Reduci focul și mai lași încă 20 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Servești prăjitura cu zahăr pudră.
Sursa http://prettysimplesweet.com