Retete

RETETA | Prajitura decadenta Marquise

Prajitura decadenta Marquise este un desert bogat in ciocolata, recomandat doar celor carora le place sa consume cantitanti abundente din acest aliment.

Ingrediente:

  • 300 g de ciocolata neagra (70% cacao)
  • 150 g de unt
  • 150 g de zahar pudra
  • 6 linguri de pudra de cacao
  • 6 oua
  • 450 ml de smantana pentru frisca
  • 300 g ciocolata After Eight

Mod de preparare:
Topeste ciocolata neagra la bain-marie, intr-un bol termorezistent. Intr-un vas mare amesteca untul si o jumatate din cantitatea de zahar, cu ajutorul unui mixer, pana cand compozitia devine cremoasa si fina. Incorporeaza pudra de cacao si omogenizeaza.

Intr-un al treilea vas bate galbenusurile oualor cu restul de zahar si foloseste un al patrulea bol pentru a bate smantana pentru frisca.

Incorporeaza ciocolata topita in amestecul de unt si amesteca pana la omogenizare. Adauga si ouale si la sfarsit frisca. Toarna un strat din amestec intr-o tava inalta, ca cele pentru chec, adauga un strat de After Eight si repeta pana cand obtii 4 straturi de crema si 3 de After Eight. Lasa prajitura la racit pentru cateva ore.

Acest desert este unul foarte dulce, care iti va provoca sete, asadar merge servita alaturi de un pahar de limonada proaspata.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page