Retete

RETETA | Prajitura de post cu migdale si nuci

Prajitura de post cu migdale si nuci este unul dintre cele mai gustoase si aromate deserturi care nu tradeaza faptul ca nu contin lapte sau oua.

Ingrediente:

  • 100 g de nuci
  • 100 g de migdale
  • 200 g de coaja rasa de portocala si lamaie
  • 100 ml de apa
  • 2 linguri de miere
  • 150 g de zahar
  • 100 g de faina
  • 30 g de cacao
  • 10 ml esenta de rom
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 50 g de margarina

Mod de preparare:
Coace nucile si migdalele timp de 10 minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa ce s-au racit, marunteste-le cu o rasnita sau cu robotul de bucatarie si asaza-le intr-un bol mare. Incorporeaza praful de cacao, esenta de rom, coaja rasa de portocale si lamai si amesteca-le bine.

Fierbe apa si adauga zaharul si mierea si lasa compozitia sa scada pana cand capata consistenta unui sirop. Varsa siropul peste mixul de nuci si incorporeaza faina.

Unge o tava cu margarina si asaza blatul in ea. Coace prajitura la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

Poti orna prajitura de post cu migdale si nuci cu zahar pudra, cu orice fel de seminte sau cu coaja rasa de citrice. Serveste-o alaturi de un ceai negru aromat.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page