RETETA | Prăjitură cu zmeură şi frişcă
Ingrediente:
Pentru blat
375 g făină
250 g unt
125 g zahăr
1 ou
½ lămâie
1 vârf cuţit bicarbonat
coaja de la o lămâie
Pentru umplutură
300 g zmeură proaspătă
300 g frişcă
Mod de preparare:
Cerne făina pe planşetă, fă o adâncitură la mijloc, unde pui oul, coaja rasă de la o lămâie, bicarbonatul stins cu o lingură de zeamă de lămâie, untul tăiat bucăţele şi zahărul. Amestecă cu mâna ingredientele şi frământă bine. Aluatul îl împarţi în trei şi îl întinzi în foi subţiri pe fundul tăvii, apoi le coci pe rând. Ai grijă să nu se usuce prea tare!
Aşază foile coapte pe o suprafaţă plană, pentru a nu se deforma. Aşază prima foaie de blat într-o tavă, adaugă frişca şi zmeura, acoperă cu cel de-al doilea blat şi repetă operaţia până termini cele trei blaturi, fructele şi frişca. Prăjitura se termină cu un strat de fructe şi cu frişcă.Desertul se ţine la rece până în momentul servirii, când se porţionează.