RETETA | Prăjitură cu vişine şi migdale (fără zahăr)
Ingrediente:
Pentru aluat
250 g făină
10 g îndulcitor sau după gust
1 praf sare
5 ouă
coaja rasă de la 1 lămâie
4 linguri ulei
Pentru umplutură
500 g vișine congelate, fără sâmburi
1 mână migdale
Mod de preparare:
Pui vișinele la decongelat și le lași la scurs într-o strecurătoare. Separi albușurile de gălbenușuri și bați spumă albușurile cu un praf de sare.
Separat freci gălbenușurile cu uleiul. Încorporezi, alternativ, gălbenușurile și făina în albușuri. Pui o lingură de făină, amesteci, o lingură de gălbenușuri și mixezi bine. Procedezi așa până când termini toate ingredientele, iar la final presari coaja rasă de lămâie.
Tapetezi o tavă și torni aluatul uniform pe toată suprafața tăvii. Așezi peste el vișinele și presari fulgii de migdale. Dai tava la cuptorul încins până când se rumenește.
sursa foto: StockFood
Sursa: clickpoftabuna.ro