Retete

RETETA | Prajitura cu trei tipuri de mousse de ciocolata

Daca vrei sa iti surprinzi iubitul cu o prajitura speciala de Ziua Indragostitilor sau, pur si simplu, vrei sa iti rasfeti familia cu un desert delicios, pregateste prajitura cu trei tipuri de mousse de ciocolata.

Ingrediente:

Primul blat:

  • 120 g unt nesarat
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 3 lingurite cafea instant
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 4 oua
  • 1 praf sare
  • 80 g zahar brun
  • 50 g faina

Blatul de la mijloc:

  • 2 linguri pudra cacao
  • 5 lingurite apa fierbinte
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar tos
  • 1 praf sare

Ultimul blat:

  • 1 plic gelatina
  • 50 ml apa rece
  • 170 g ciocolata alba (fulgi ciocolata alba)
  • 170 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Pregateste mai intai aluatul pentru primul blat al prajiturii. Mixeaza ouale cu zaharul pana obtii o compozitie spumoasa, adauga extractul de vanilie si ouale, apoi incorporeaza cafeaua instant, faina si ciocolata topita in prealabil la microunde. Adauga un praf de sare in compozitie si continua mixarea pana la perfecta omogenizare. Toarna compozitia intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt si tine-o la copt la foc mediu (180 grade), circa 15 minute. Verifica daca blatul este gata cu ajutorul unei scobitori, apoi scoate prajitura si las-o la racit, direct in tava.
Pregateste cea de-a doua compozitie, amestecand toate ingredientele foarte bine. Crema de ciocolata astfel obtinuta se introduce in congelator, circa 25 de minute, apoi se mixeaza energic, cu mixerul aflat la viteza maxima. Vei obtine un mousse aerat de ciocolata, care se distribuie uniform peste blatul copt anterior.
Pentru cea de-a treia compozitie a prajiturii, lasa gelatina la hidratat in apa rece, circa 10 minute, apoi amestec-o cu ciocolata topita la bain-marie si frisca lichida.
Asaza mousse-ul de ciocolata alba peste celelalte doua blaturi, apoi lasa prajitura la frigider, minim 2 ore. Cu 10 minute inainte de servire, scoate prajitura din tava, manevrand totul cu ajutorul unui cutit lung, pentru a o desprinde de pe inelul detasabil al recipientului.

Serveste prajitura rece, cu fructe proaspete alaturi sau frisca. 

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page