RETETA | Prajitura cu portocale
Ingrediente:
Blat:
- 2 cesti faina
- 1 ceasca zahar
- 2 oua
- 1 iaurt mic
- 50 ml ulei
- esenta vanilie
- coaja de la o portocala
- 1 praf de copt
Crema:
- 500 ml lapte
- 2 linguri faina
- 1 lingura si jumate de amidon alimetar
- 150 gr zahar
- esenta de vanilie
- 3 galbenusuri ou
- 2-3 portocale
- 1 plic gelataina pentru tarte
Mod de preparare:
Se cerne faina cu praf de copt intr-un vas . Ouale se bat cu zahar, iaurt, ulei, si un varf de sare apoi se pun peste faina se adauga si coaja de portocala si esenta. Se amesteca bine toate ingredientele. Se toarna intr-o tavade tort si se coace 30 min.
Crema: Intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul se bat cu telul apoi se adauga faina si lapte. Se pune pe foc si se amesteca. Cand laptele atinge punctul de fierbere se pune amidonul care il desfacem separat cu lapte rece Se lasa sa fiarba pana cand se ingroase crema , dupa care se ia de pe foc se pune esenta de vanilie. Se acopera cu o folie si se lasa sa se raceasca.
Peste blatul racit se pune crema apoi felii de porocale si gelatina preparata.
Tehnologia cu incalzire 3D Caldura functioneaza uniform si nu este nevoie sa amesteci si cele 12 programe de gatire cu care pot sa indeplinesc toate poftele familiei mele.
Prajitura cu portocale se serveste rece, dupa ce a stat la frigider.
Sursa: culinar.ro