RETETA | Prăjitură cu nucă şi mascarpone
Ingrediente:
125 g unt
150 g zahăr brut
3 ouă separate
200 g făină cu agent de creştere
160 ml lapte
50 g miez de nucă
pentru cremă:
250 g mascarpone
1 lingură zahăr pudră
1 lingură cafea instant
1 lingură apă fierbinte
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 160 de grade. Tapetează o tavă cu foaie de copt.
Cu un mixer, bate untul şi zahărul într-un bol pentru 2 minute. Adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi continuă să amesteci. Transferă amestecul într-un bol mare, adaugă făina cernută, nucile şi laptele, în 2 tranşe.
Bate aluşurile bine şi adaugă-le în amestecul de mai devreme. Pune aluatul în tavă şi dă-l la cuptor pentru 50 de minute. Scoate prăjitura şi las-o la răcit.
Într-un bol mic, bate mascarpone şi zahărul pudră. Într-o ceaşcă combină apa şi cafeaua şi apoi pune amestecul peste cremă.
Taie blatul în două şi pune cremă pe primul strat, adaugă al doilea şi pune crema care ţi-a rămas deasupra. Poţi decora cu nuci şi miere.
Sursa: clickpoftabuna.ro