RETETA | Prăjitură cu mere și scorțișoară
Ingrediente:
250 ml ulei
300 g făină
250 g zahăr tos
1 kg mere
1/2 linguriță scorțișoară pisată sau după gust
2 ouă
1/2 lămâie
praf de copt
sare
zahăr pudră
Mod de preparare:
Cureți merele de coajă, le dai pe răzătoarea mare și le pui la rece, acoperite cu 2 linguri de zahăr tos și scorțișoară pisată. Pregătești aluatul: separi gălbenușurile și freci încet cu uleiul pus puțin câte puțin, obținând o maioneză, peste care adaugi zahărul rămas și continui operația. Când amestecul e omogen, razi peste el coajă de lămâie și adaugi praf de copt stins cu zeamă de lămâie. Adaugi făina în ploaie și răstorni aluatul, amestecat bine cu cele 2 albușuri bătute spumă tare, într-o tavă unsă cu unt. Dai tava la cuptorul fierbinte, o ții 10 minute, apoi o scoți afară, pui merele deasupra și continui coacere până se rumenește. Când e gata, o pudrezi cu zahăr pudră.
Sursa foto: https://ro.pinterest.com