RETETA | Prăjitură cu mere, biscuiți și budincă
Ingrediente:
- 1,8-2 kg mere
- 350 g biscuiti populari (40 bucati)
- 350 g zahar
- 4 plicuri budinca de vanilie
- 650 ml apa
- 150 g stafide
- 0 sticluta cu esenta de rom
- 1/2 lingurita scortisoara
- un praf de sare
Mod de preparare:
Mai intai punem stafidele la inmuiat in rom.
Merele curatate le taiem in cubulete mici. Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zaharul la fiert. Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care le lasam doar sa se inmoaie fara sa se zdrobeasca. Dizolvam cele 4 plicuri de budinca in cei 150 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere, lasand sa mai fiarba cateva minute (2-3), amestecand continuu. Cand este gata adaugam stafidele, un praf de sare si scortisoara. Asezam un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular , apoi un strat din crema de mere fierbinte .Asa procedam in continuare. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de mere, ultimul fiind de mere. Se lasa sa se raceasca apoi o vom pune la frigider 2-3 ore,timp in care biscuitii se vor inmuia si vom putea taia prajitura.
Pofta buna!
Sursa: bucataras.ro
Buna seara , as dori sa stiu cine este autorul acestei retete. Multumesc!