RETETA | Prăjitură cu mascarpone și zmeură
Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri apa rece
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri faina
- 2 linguri si 1/2 cacaco
- 1 lingurita esenta de rom
Crema:
- 500 gr mascarpone
- 200 gr frisca lichida
- 2 linguri zahar pudra
- 2 lingurite extract de vanilie
- 300 gr zmeura
- 3 linguri zahar
- 5 linguri apa
- 7 gr gelatina
- ciocolata pentru decor
Mod de preparare:
Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si cacaoa cernuta.
Albusurile le bate, spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta le incorporam in compozitia de galbenusuri.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 37×24 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptor pentru 12-15 minute, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol punem mascarponele, frisca lichida rece, zaharul pudra, extractul de vanilie si le mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Gelatina o punem la hidratat cu 4-5 linguri apa.
Zmeura congelata (sau proaspata daca aveti) o punem intr-un vas cu apa (5 linguri), zaharul si le transferam pe foc.
Amestecam bine si cand zaharul s-a topit tragem cratita de pe foc.
Peste zmeura punem gelatina hidratata si amestecam bine.
Jumatate din crema o lasam alba, iar jumatate din ea o amestecam cu zmeura. Cea cu zmeura o dam 10-15 minute la frigider.
Blatul rece il insiropam, eu am folosit zeama de compot de visine, punem crema alba, o nivelam, iar peste venim cu crema de zmeura.
Dam prajitura la frigider peste noapte.
O decoram cu ciocolata taiata bucatele si servim.
Sursa: gustos.ro