RETETA | Prajitura cu lamaie si nuca de cocos
Prajitura cu lamaie si nuca de cocos este usor de preparat, foarte aromata si gustoasa. Se serveste rece, cu sosuri dulci, de ciocolata sau fructe.
Ingrediente:
- 75 ml ulei de cocos
- 50 ml sirop de artar
- 200 grame nuca de cocos
- 100 grame migdale macinate
- sare
- 2 albusuri
Pentru crema:
- 3 oua
- 2 galbenusuri
- 60 ml sirop de artar
- zeama de la 2 lamai
- coaja rasa de la o lamaie
- 50 grame migdale macinate
Mod de preparare:
Incinge uleiul de cocos intr-o cratita. Adauga siropul de artar, nuca de cocos, migdalele macinate si sarea. Amesteca totul bine pana cand obtii o pasta. Ia de pe foc si adauga albusurile, amestecand continuu.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptorul incins pentru 20 de minute.
Pentru crema amesteca ouale cu galbenusurile pana cand obtii o crema. Adauga si restul ingredientelor si amesteca bine. Toarna crema peste crusta din tava si mai da la cuptor pentru 20 de minute.
Inainte de a servi, lasa prajitura sa se raceasca timp de 15 minute. Pudreaza apoi cu zahar.
Prajitura cu lamaie si nuca de cocos se serveste cu sos de zmeura.
Sursa: www.retete.acasa.ro