Retete

RETETA | Prăjitură cu iaurt și căpșuni

Ingrediente:

  • 500 g capsuni
  • 400 g faina
  • 300 g iaurt grecesc
  • 280 g zahar
  • 170 ml ulei
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
Mod de preparare:
Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura.

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.

Apoi adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie.

Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia lichida.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei si asezam compozitia in tava.

Peste aluat aseazam capsunile taiate.

Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Lasam prajitura sa se raceasca.

O putem pudra cu zahar, eu nu am avut si am lasat-o asa.

Pofta buna!

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page