Retete

RETETA | Prajitură cu foi de miere

Ingrediente:

  • Ingrediente foi:
  • 4 linguri miere de albina
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 250 g zahar
  • 600 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura extract de vanilie
  • coaja si zeama de lamaie
  • Ingrediente crema de vanilie si lamaie
  • 400 g zahar
  • 5 linguri amidon
  • 1 l lapte
  • 300 g unt
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Mai folosim :
  • 300 g gem de coarne

Mod de preparare:

Preparare foi:
Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga untul, mierea de albine si se continua mixarea pana cand se topeste intreaga cantitate de zahar. Se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, extractul de vanilie si coaja de lamaie.

La final se pune faina amestecand pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Fiecare foaie pe aluat se coace pe dosul tavii, in cuptorul preincalzit la 175 grade aproximativ 15- 20 minute. Se desprind calde de pe tava si se lasa sa se raceasca.

Preparare crema de vanilie si lamaie:
Intr-o cratita se amesteca se amesteca zaharul cu jumatate din cantitatea de lapte si se pune la fiert, la foc mic. Restul de lapte rece se amesteca cu amidonul. Peste laptele cald se adauga treptat amestecul de amidon, amestecand mereu cu ajutorul unui tel pana se obtine o crema mai groasa. Se trage de pe foc, se adauga zeama de lamaie si extractul de vanilie, apoi se lasa sa se raceasca complet. Separat se mixeaza untul pana devine usor spumos, apoi se adauga peste crema rece si se mixeaza in continuare.

Asamblare si decorare prajitura:
Se tapeteava tava in care am copt foile cu folie alimentara, se pune prima foaie si peste ea punem jumatate din crema, se adauga a doua foaie, apoi se adauga gemul de coarne, si la final cea de-a treia foaie deasupra.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page