Diverse
RETETA | Prajitura cu dovleac si ciocolata
Prajitura cu dovleac si ciocolata face parte din categoria deserturilor simple. Este un desert aromat si foarte gustos.
Ingrediente:
- 125 g unt
- 1 esenta vanilie
- 100 g zahar fin
- 1 ou
- 150 g piure de dovleac (dovleac ras)
- 1 lingura miere
- 1/2 plic praf de copt
- 250 g faina
- 1 lingurita scortisoara
- fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Mixeaza untul cu zaharul si vanilia, adauga oul si mierea, scortisoara si piureul de dovleac. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.
Adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt, iar la final pune si fulgii de ciocolata.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi da prajitura la foc mediu (180 grade) circa 25 de minute.
Lasa prajitura la racit.
Serveste prajitura dupa ce s-a racit, simpla, cu frisca sau pudrata cu zahar.
Sursa: www.retete.acasa.ro