Retete

RETETA | Prajitură cu dovleac copt și nucă

Ingrediente:

6 oua,

180 gr zahar,

200 gr dovleac copt,

5 linguri ulei,

220 gr faina,

50 gr nuca maruntita,

1/2 plic praf de copt,

1/2 lingurita scortisoara,

1 plic zahar vanilat, 1 praf sare.

Decor

– 100 gr gem de prune,

70 gr nuca maruntita.

Mod de preparare:

Dovleacul copt se paseaza si se pune intr-un bol mai mare .

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-8

Adaugam  galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, scortisoara si mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Albusurile se bat spuma iar faina se amesteca cu praful de copt.

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-7

Peste compozitia de dovleac adaugam albusurile spuma.

Amestecam usor de jos in sus apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca.

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-6

Se amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele.

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-5

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava  (20×30) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza la suprafata.

Se coace cca  20 minunte la foc potrivit.

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-4

Dupa coacere se lasa sa se racesca complet .

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-3

Se unge suprafata cu gem de prune si se presara nuca macinata.

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-9

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nucaPofta Buna!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page