RETETA | Prăjitură cu cremă de lămâie
Ingrediente:
Pentru blat
300 g făină
50 g zahăr
100 g unt
Pentru umplutură
4 ouă
2 gălbenușuri
1 praf de sare
300 g zahăr
150 ml suc de lămâie
2 linguri coajă de lămâie
3 linguri unt
zahăr pudră, pentru decor
felii de lămâie, pentru decor
Mod de preparare:
Pui hârtie într-o tavă și dai drumul la cuptor. Amesteci făina cu untul rece și zahărul, până obții un aluat omogen. Întinzi o foaie, pe care o pui în tavă și dai blatul la cuptor 15-20 de minute.
Pentru cremă, mixezi ouăle, gălbenușurile, zahărul și sarea până capătă o consistență cremoasă, după care o pui pe foc, amestecând până se îngroașă. Adaugi zeama și coaja de lămâie și untul. Dai deoparte și amesteci până se topește untul. Torni umplutura peste blat și dai din nou tava la cuptor 15-20 de minute.
Lași prăjitura la răcorit și o decorezi cu zahăr pudră și felii de lămâie.