Retete

RETETA | Prăjitură cu cremă caramel

Ingrediente:

250 ml lapte condensat

220 g unt

2 linguri sare

200 g zahăr

1 ou

1 lingură esenţă de vanilie

350 g făină

Mod de preparare:

Pune laptele condensat la fiert şi lasă-l, amestecând constant, până capătă o nuanţă caramel. Unge cu unt o tavă dreptunghiulară. Topeşte untul într-o cratiţă şi lasă-l până devine uşor arămiu. Toarnă-l într-un bol unde ai pus zahărul şi sarea. Amestecă şi adaugă oul bătut şi esenţa de vanilie. Încorporează făina. Întinde jumătate din aluat într-o tavă, adaugă laptele condensat, iar restul de aluat în razi deasupra. Dă tava la cuptor pentru 30 de minute.

Sursa foto http://collectingmemoriess.blogspot.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page