RETETA | Prăjitură cu cireșe și cremă mascarpone
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 200g unt
- 200g zahar
- coaja rasa de lamaie
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 250g faina
- 1 plic praf de copt
- 500 g cirese
Crema:
- 250 g mascarpone
- 300 ml frisca lichida (Meggle am folosit eu)
- 3 linguri zahar pudra
- 1 plic gelatina
- 50 ml lapte
Glazura:
- 180 g ciocolata cu lapte
- 100-120 ml frisca lichida
Gelatina se hidrateaza in cei 50 ml lapte. Intr-un bol se bate mascarpone cu zaharul. Separat se bate frisca, apoi se amesteca cu crema mascarpone. Se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza. Gelatina hidratata in lapte se incalzeste pana devine fluida, avand grija sa nu fiarba, apoi se amesteca cu putina crema si se adauga la intreaga cantitate de crema. Crema se inrinde peste blat si se pune prajitura in frigider, pana cand crema se intareste si devine suficient de ferma incat prajitura sa se poata taia frumos.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi sau la microunde apoi se adauga frisca lichida atat cat e nevoie sa se poata glazura prajiturile. Eu n-am masurat exact cantitatea de frisca, am tot adaugat cat am considerat eu necesar. Prajitura se taie in cuburi apoi fiecare prajitura se glazureaza individual. Eu am taiat si marginile prajiturii pentru ca arata mai bine asa.
Sursa: bucataras.ro