Sanatate

RETETA | Prăjitură cu cireșe și cremă mascarpone

Ingrediente:

Blat:

  • 6 oua
  • 200g unt
  • 200g zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g cirese

Crema:

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida (Meggle am folosit eu)
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml lapte

Glazura:

  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 100-120 ml frisca lichida
Mod de preparare: 
Untul topit 1min la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac besicute. .Adaugam faina si praful de copt.turnam 2/3 din compoziti intr-o tava (20/30), in restul compozitiei adaugam 1 lingura cu varf cacao, amestecam si turnam deasupra compozitiei albe. Deasupra punem ciresele, dam tava la cuptor la foc potrivit 30-35 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Gelatina se hidrateaza in cei 50 ml lapte. Intr-un bol se bate mascarpone cu zaharul. Separat se bate frisca, apoi se amesteca cu crema mascarpone. Se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza. Gelatina hidratata in lapte se incalzeste pana devine fluida, avand grija sa nu fiarba, apoi se amesteca cu putina crema si se adauga la intreaga cantitate de crema. Crema se inrinde peste blat si se pune prajitura in frigider, pana cand crema se intareste si devine suficient de ferma incat prajitura sa se poata taia frumos.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi sau la microunde apoi se adauga frisca lichida atat cat e nevoie sa se poata glazura prajiturile. Eu n-am masurat exact cantitatea de frisca, am tot adaugat cat am considerat eu necesar. Prajitura se taie in cuburi apoi fiecare prajitura se glazureaza individual. Eu am taiat si marginile prajiturii pentru ca arata mai bine asa.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page