RETETA | Prăjitură cu ciocolată şi vanilie
Ingrediente:
250 g ciocolată amăruie
200 g zahăr
6 ouă
4 linguri făină
2 linguri amidon
500 ml lapte
½ baton de vanilie
4 ouă
175 g zahăr
80 g făină
150 g ciocolată neagră
200 ml lapte
2 linguri, zahăr
1 lingură coniac
Mod de preparare:
Amesteci ciocolata ruptă bucăţele, untul şi zahărul. Le topeşti pe aburi şi laşi compoziţia să se răcească. Adaugi pe rând, gălbenuşurile, făina, amidonul, amestecând bine, iar la sfârşit pui albuşurile bătute spumă.
Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coci timp de 30 de minute. Pentru cremă amesteci ouăle cu zahărul, făina şi batonul de vanilie. Subţiezi compoziţia cu laptele fierbinte turnat în fir subţire şi laşi să fiarbă la foc mic, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până se îngroaşă.
Tai blatul în trei felii orizontale, în, tinzi crema de vanilie între ele şi, asamblezi prăjitura.Separat, fierbi în bain-marie lapte, le, zahărul şi ciocolata până se îngroaşă puţin.O dai deoparte de pe foc,, adaugi coniacul, amesteci şi torni gla, zura caldă peste prăjitură.
Scoţi tava şi, cu ajutorul unei, linguri, adaugi bezeaua. Intro, duci prăjitura din nou la cuptor,, dai flacăra foarte mică şi întredeschizi uşa cuptorului până se caramelizează uşor bezeaua.