Retete

RETETA | Prăjitură cu ciocolată şi vanilie

Ingrediente:

250 g ciocolată amăruie

200 g zahăr

6 ouă

4 linguri făină

2 linguri amidon

500 ml lapte

½ baton de vanilie

4 ouă

175 g zahăr

80 g făină

150 g ciocolată neagră

200 ml lapte

2 linguri, zahăr

1 lingură coniac

Mod de preparare:
Amesteci ciocolata ruptă bucăţele, untul şi zahărul. Le topeşti pe aburi şi laşi compoziţia să se răcească. Adaugi pe rând, gălbenuşurile, făina, amidonul, amestecând bine, iar la sfârşit pui albuşurile bătute spumă.

Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coci timp de 30 de minute. Pentru cremă amesteci ouăle cu zahărul, făina şi batonul de vanilie. Subţiezi compoziţia cu laptele fierbinte turnat în fir subţire şi laşi să fiarbă la foc mic, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până se îngroaşă.

Tai blatul în trei felii orizontale, în, tinzi crema de vanilie între ele şi, asamblezi prăjitura.Separat, fierbi în bain-marie lapte, le, zahărul şi ciocolata până se îngroaşă puţin.O dai deoparte de pe foc,, adaugi coniacul, amesteci şi torni gla, zura caldă peste prăjitură.

Scoţi tava şi, cu ajutorul unei, linguri, adaugi bezeaua. Intro, duci prăjitura din nou la cuptor,, dai flacăra foarte mică şi întredeschizi uşa cuptorului până se caramelizează uşor bezeaua.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page