RETETA | Prăjitură cu ciocolată și mascarpone, fără făină
Ingrediente:
Pentru blat
300 g făină de migdale
250 g zahăr
5 ouă
140 g ciocolată neagră
2 linguri cacao
20 ml amaretto
Pentru cremă
200 g mascarpone
30 g zahăr
1 linguriță esență de vanilie
Pentru glazură
300 g ciocolată neagră
90 g unt
50 ml apă
Mod de preparare:
Bați ouăle cu zahărul până când obții o consistență cremoasă. Topești ciocolata pe baie de aburi, o lași la răcorit, o amesteci cu cacaua și o încorporezi în crema de ouă. Încorporezi făina de migdale și amesteci ușor cu o lingură de lemn. La final torni amaretto. Pui blatul într-o formă tapetată.
Mixezi zahărul cu mascarpone și esența de vanilie până când obții o consistență cremoasă. Pui câte o lingură de cremă din loc în loc peste blat, apoi dai tava la cuptor până când prăjitura trece testul scobitorii.
Pentru glazură, topești ciocolata cu untul pe baie de aburi, adaugi apa și amesteci până când obții o cremă nu foarte lichidă. Torni peste prăjitură și lași la răcit.
Sursa: http://blogexquisit.blogs.ar-revista.com/