Retete

RETETA | Prăjitură cu ciocolată și mascarpone, fără făină

Ingrediente:

Pentru blat

300 g făină de migdale

250 g zahăr

5 ouă

140 g ciocolată neagră

2 linguri cacao

20 ml amaretto

Pentru cremă

200 g mascarpone

30 g zahăr

1 linguriță esență de vanilie

Pentru glazură

300 g ciocolată neagră

90 g unt

50 ml apă

Mod de preparare:

Bați ouăle cu zahărul până când obții o consistență cremoasă. Topești ciocolata pe baie de aburi, o lași la răcorit, o amesteci cu cacaua și o încorporezi în crema de ouă. Încorporezi făina de migdale și amesteci ușor cu o lingură de lemn. La final torni amaretto. Pui blatul într-o formă tapetată.

Mixezi zahărul cu mascarpone și esența de vanilie până când obții o consistență cremoasă. Pui câte o lingură de cremă din loc în loc peste blat, apoi dai tava la cuptor până când prăjitura trece testul scobitorii.

Pentru glazură, topești ciocolata cu untul pe baie de aburi, adaugi apa și amesteci până când obții o cremă nu foarte lichidă. Torni peste prăjitură și lași la răcit.

Sursa: http://blogexquisit.blogs.ar-revista.com/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page