RETETA | Prajitură cu ciocolată și cremă de frișcă
Ingrediente:
Pentru blat:
120 g făină
120 g unt
150 g zahăr
150 g smântână
60 g ciocolată
30 g cacao pudră
2 ouă
1 linguriţă praf de copt
Pentru cremă:
500 ml frişcă
70 g zahăr pudră
10 g gelatină
50 ml ap
300 g zmeură
Pentru decor:
30 g cacao pudră
Mod de preparare:
Pentru blat, topeşti ciocolata împreună cu smântâna și cu untul pe baie de aburi. Separat, amesteci făina cu pudra de cacao şi cu praful de copt. Într-un alt bol, baţi ouăle cu zahărul şi le amesteci cu ciocolata şi cu untul topit. Adaugi făina cu praful de copt. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20-25 de minute.
Pentru cremă, baţi frişca lichidă până se întăreşte. Adaugi treptat zahărul pudră. Înmoi gelatina în apă şi, după 10 minute, o pui pe foc până se înfierbântă. Laşi să se răcească. Adaugi gelatina în bolul cu frişcă şi baţi cu mixerul aproximativ 1 minut.
Peste blatul răcit distribui zmeura, apoi răstorni crema. Dai tava la frigider 3-4 ore. Decorezi prăjitura cu cacao pudră.