RETETA | Prajitura cu ciocolata alba
Prajitura cu ciocolata alba este delicioasa, usor de preparat si ideala pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce. Pentru ocaziile festive, poate fi glazurata cu ciocolata alba cu nuca de cocos si sos caramel.
Ingrediente:
- 250 grame ciocolata alba
- 200 grame unt
- 400 grame zahar
- 4 galbenusuri
- 4 albusuri
- 300 grame faina
- 1 lingurita praf de copt
- sare
- 200 ml lapte batut
- 200 grame nuci
- 200 grame nuca de cocos
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Topeste ciocolata alba la bain marie. Apoi, intr-un bol, amesteca untul si zaharul si adauga pe rand galbenusurile. Incorporeaza treptat si ciocolata alba si amesteca bine.
In alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea. Toarna aceste ingrediente peste crema cu ciocolata. Incorporeaza treptat si laptele batut, nucile, nuca de cocos si vanilia.
Intr-un vas incapator, bate bine albusurile pana cand obtii o bezea, dupa care incorporezi in crema. Toarna toata compozitia intr-o tava si da la cuptor pentru o ora. Dupa ce o scoti de la cuptor, lasa prajitura sa se raceasca, dupa care rade pe deasupra ciocolata alba.
Prajitura cu ciocolata alba se serveste cu sos de caramel.
Sursa: www.retete.acasa.ro