RETETA | Prăjitură cu ciocolată
Ingrediente :
► 6 ouă
► 175 g unt
► 275 g zahăr pudră
► un plic zahăr vanilat
► 4 linguri frişcă lichidă
► un praf sare
► 275 g făină
Pentru glazură:
► 400 g ciocolată cu lapte
► 100 ml frişcă naturală lichidă
► nucă de cocos pentru ornat
Mod de preparare:
1. Se freacă untul cu zahărul, cu zahărul vanilat şi cu un praf de sare. Se adaugă ouăle, unul câte unul, şi frişca lichidă.
2. Spre final, se pune făina cernută şi se încorporează uşor să nu se lase. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptor.
3. Între timp, se topeşte ciocolata, la bain-marie, într-un bol, împreună cu frişca lichidă.
4. După ce s-a topit, se dă deoparte să se răcorească. După ce s-a copt blatul, se toarnă ciocolata şi se serveşte pudrată cu fulgi de cocos.
Sursa: www.unica.ro