Retete
RETETA | Prăjitură cu caise și fistic
Ingrediente:
- 270 g faina
- 3 oua
- 150 g zahar
- 125 g iaurt simplu
- 100 ml ulei
- vanilie
- 1/2 plic de praf de copt
- un praf de sare
- 6 caise
- 2 linguri fistic tocat (nuci sau fulgi de migdale )
Acoperim cu hartie de copt udata inainte o tava (23×23 cm ) si turnam compozitia niveland-o bine .
Scoatem samburii caiselor si taiem fiecare caisa in 6 bucatele .Asezam fructele deasupra si preasram fistic tocat,nuci sau migdale.
Coacem prajitura 35-40 de minute la 180 °C pana se rumeneste usor deasupra ,eventual faceti testul cu scobitoarea.
Scoatem pajitura pe un gratar sa se raceasca complet .
Portionam dupa bunul plac iar daca doriti puteti presara si zahar pudra deasupra .Mie imi place gustul acrisor al caiselor si n-o pudrez.
Este o prajitura simpla si gustoasa pe care v-o recomand cu drag .Pofta buna!
Sursa: bucataras.ro