RETETA | Prajitura Black Forest Pavlova
Combina doua deserturi delicioase intr-o reteta speciala si indulceste-te cu ocazia Craciunului cu prajitura “Black Forest Pavlova”. Apetisantul desert este o combinatie intre prajiturile Pavlova si Black Forest.
Ingrediente:
- 6 albusuri de oua;
- 300 g zahar pudra;
- 1 lingura de faina de porumb;
- putina zeama de lamaie sau otet din vin alb;
- 1 lingurita extract natural de vanilie;
- 1 kg de inghetata de vanilie si ciocolata
- 200 g de fructe (se pot folosi visine, cirese, banane, kiwi, fructe de padure etc.);
- 1/3 ceasca fulgi de nuca de cocos;
- 1/4 ceasca toping de ciocolata.
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 120 de grade C. Tapeteaza o tava cu o hartie de copt unsa, apoi traseaza un cerc cu diametrul de 22 cm. Cu ajutorul mixerului, bate albusurile de ou si adauga treptat cate o lingura de zahar, continuand mixajul pana ce pudra s-a dizolvat complet. Adauga zeama de lamaie, faina de porumb si vanilia. Continua sa amesteci bine timp de 1 minut.
Asaza compozitia in tava si da-i forma cercului. Lasa o mica gaura in centru si baga tava la cuptor timp de 1 ora si 15 minute. Dupa ce s-a racit, adauga inghetata.
Decoreaz-o cu fructe si fulgi de ciocolata si serveste-o imediat.
Sursa: www.retete.acasa.ro