RETETA | Porc în sos marsala cu ciuperci
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc
- 2 cepe roșii mici, tăiate fin
- 350 g ciuperci
- 130 ml vin Marsala/Pinot Noir
- 240 ml supă de pui
- 3 linguri smântână
- 1 lingură făină
- 3 linguri unt
- 3 linguri ulei de măsline
- sare și piper după gust
- 1 linguriță pudră de usturoi
Mod de preparare:
Pregătește carnea de porc (cotlet, medalioane etc.) și bate-o ușor ca pentru șnițele. Asezonează fiecare bucată, pe ambele părți, cu sare, piper, usturoi pudră și dă prin puțină făină.
Încinge uleiul și 1 lingură de unt în tigaie și când sfârâie ușor pune bucățile de carne. Lasă-le la prăjit 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc ușor. Nu le înghesui în tigaie, lucrează cu ele în ture. Când le scoți asigură-te că scoți din ele surplusul de ulei, cu ajutorul unui șervețel de hârtie. Lasă-le deoparte acoperite.
Adaugă restul de unt în tigaie. Călește ceapa 1 minut amestecând continuu cu o spatulă de lemn, combinând cu sosul ușor întărit rămas de la carne. Adaugă ciupercile, amestecă și călește-le 3 minute. Adaugă făina și mai lasă pe foc, amestecând continuu, 1 minut. Adaugă vinul și amestecă încontinuu până când acesta începe să se evapore. Toarnă și supa de pui, amestecă și lasă să se facă până ea se reduce la jumătate (cam 3 minute.)
Pune smântâna și pătrunjelul peste, amestecă. Pune carnea la loc în tigaie, acoper-o cu dărnicie cu sos și mai lasă la făcut încă 3-5 minute.
Se servește, cel mai bine, alături de niște tăieței simpli, de un orez sau de un piure delicios.
Sursa: retete.unica.ro