Retete

RETETA | Porc în sos marsala cu ciuperci

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  • 2 cepe roșii mici, tăiate fin
  • 350 g ciuperci
  • 130 ml vin Marsala/Pinot Noir
  • 240 ml supă de pui
  • 3 linguri smântână
  • 1 lingură făină
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță pudră de usturoi

Mod de preparare:

Pregătește carnea de porc (cotlet, medalioane etc.) și bate-o ușor ca pentru șnițele. Asezonează fiecare bucată, pe ambele părți, cu sare, piper, usturoi pudră și dă prin puțină făină.

Încinge uleiul și 1 lingură de unt în tigaie și când sfârâie ușor pune bucățile de carne. Lasă-le la prăjit 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc ușor. Nu le înghesui în tigaie, lucrează cu ele în ture. Când le scoți asigură-te că scoți din ele surplusul de ulei, cu ajutorul unui șervețel de hârtie. Lasă-le deoparte acoperite.

Adaugă restul de unt în tigaie. Călește ceapa 1 minut amestecând continuu cu o spatulă de lemn, combinând cu sosul ușor întărit rămas de la carne. Adaugă ciupercile, amestecă și călește-le 3 minute. Adaugă făina și mai lasă pe foc, amestecând continuu, 1 minut. Adaugă vinul și amestecă încontinuu până când acesta începe să se evapore. Toarnă și supa de pui, amestecă și lasă să se facă până ea se reduce la jumătate (cam 3 minute.)

Pune smântâna și pătrunjelul peste, amestecă. Pune carnea la loc în tigaie, acoper-o cu dărnicie cu sos și mai lasă la făcut încă 3-5 minute.

Se servește, cel mai bine, alături de niște tăieței simpli, de un orez sau de un piure delicios.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page