RETETA | Porc chinezesc cu branza tofu si chilli
Daca iti plac mancarurile traditionale chinezesti, aceasta reteta combina carnea de porc, cu chili (ardei iute) si branza tofu, pentru a crea o masa picanta si plina de savoare.
Ingrediente:
- 350 g branza tofu, taiata cubulete;
- 1 chili lung, tocat marunt;
- 1 lingura ulei de alune de padure;
- 1 ceapa, taiata julien;
- 350 g carne de porc, tocata;
- 2 si 1/2 linguri sos de usturoi;
- 150 g fasole verde, taita bucatele de 2 cm;
- 1 lingura sos de soia dulce;
- 1 lingura vin chinezesc de orez;
- 3 linguri zahar pudra;
- 2 lingurite faina de porumb.
Mod de preparare:
Pune uleiul in wok la foc mediu, adauga ceapa si ardeiul chili si amesteca apoi timp de doua minute. Mareste intensitatea focului si adauga carnea de porc. Dupa 3 minute, adauga fasolea verde, sosul de usturoi si o ceasca cu apa rece. Redu focul la mediu si lasa sa fiarba pana ce apa s-a redus cu doua treimi.
Adauga branza tofu, sosul de soia, zaharul si vinul de orez, amestecand usor timp de cateva minute.
Intr-un vas mic amesteca faina de porumb si o lingura de apa rece. Adauga pasta in wok si continua sa amesteci usor inca doua minute.
Serveste porcul chinezesc cu branza tofu si ardei chili alaturi de o garnitura de orez asiatic.
Sursa: www.retete.acasa.ro