RETETA | Placinta englezeasca cu bere
Ingrediente:
- 600 g carne de vita, taiata in bucati;
- 1 ou, batut bine;
- 60 g faina;
- 1 lingura unt;
- 2 cepe mici, taiate marunt;
- o telina mica, tocata;
- 1 lingura otet alb;
- 2 cuburi de supa de vita;
- putin cimbru;
- o bere neagra;
- seminte de mac;
- 200 g grasime vegetala;
- 500 g faina alba.
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 160 grade, apoi amesteca untul cu ceapa si telina. Intr-un vas termorezistent, adauga faina si carnea de vita cu otetul. Amesteca bine sa se intrepatrunda toate ingredientele si apoi adauga cele doua cuburi de supa de vita impreuna cu cimbrul. Toarna berea, acopera cu un capac si da la cuptor timp de doua ore, dupa care indeparteaza capacul si mai lasa timp de 30 de minute la cuptor.
Pentru crusta, amesteca in blender cele 500 g de faina cu grasimea vegetala si putina sare. Adauga cate o lingurita de apa pana ce obtii un aluat. Asaza-l pe un tocator de lemn tapetat cu faina si da-i forma.
Cu jumatate din aluat tapeteaza o tava rotunda si apoi aranjeaza carnea de vita inauntru. Toarna putin sos pana ce carnea e acoperita. Cu restul de aluat acopera placinta, unge-o cu oul batut si da-o la cuptor 40 de minute la 170 de grade.
Serveste placinta englezeasca cu bere alaturi de o garnitura de piure si salata verde.
Sursa: www.retete.acasa.ro