Retete

RETETA | Placinta de pui cu bacon si ciuperci

Prepara familiei o placinta de pui cu bacon si ciuperci, in boluri individuale. Aceasta reteta se pregateste usor, iar gustul sau este savuros. Familia va aprecia cu siguranta ideea ta delicioasa pentru gustarea de pranz!

Ingredientele:

  • 40 g unt
  • 4 pulpe dezosate
  • 4 felii de bacon
  • 200 g ciuperci elvetiene
  • 1 praz
  • 2 linguri de faina
  • 375 ml supa de pui
  • 60 g de smantana
  • 2 lingurite mustar
  • 1 lingura de tarhon
  • 1 foaie de foietaj
  • 1 ou

Mod de preparare:
Topeste putin unt intr-o tigaie si caleste putin carnea de pui, aproximativ 5 minute pana se rumeneste. Scoate-o apoi pe un castron si pune in locul ei baconul si prajeste-l timp de 2 minute, apoi pune-l si pe acesta in castron.
Topeste si untul ramas, adauga ciupercile si prazul si lasa-le la foc mediu pana se inmoaie. Adauga peste amestecul de pui faina si pune-le din nou in tigaie aproximativ 1 minut. Adauga supa de pui si lasa-le sa mai fiarba 5 minute. Apoi adauga smantana, mustarul si tarhonul si amesteca pana se omogenizeaza. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Pune amestecul de pui si de praz in vase micute termorezistente si da-le la cuptor aproximativ 15 minute.
Se serveste calda, cu parmezan ras.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page