RETETA | Plăcintă de ciocolată
Ingrediente:
- 1 foaie de plăcintă (de aproximativ 220 g)
- 180-200 ml smântână pentru gătit
- 300 g ciocolată (fulgi sau bucăți)
Mod de preparare:
Dacă nu ai timp sau nu dorești să faci singură foaia de plăcintă (deși se face în numai 10 minute și din 4 ingrediente banale), poți cumpăra una de-a gata de la supermarket. Pune foaia de plăcintă în tava unsă în prealabil cu ulei, acoperind și marginile, și dă-o la cuptorul preîncălzit, pentru 10-15 minute.
Între timp, ne ocupăm de umplutură. Toarnă într-o crăticioară – pusă pe focul dat la temperatură medie-joasă – smântâna pentru gătit. Las- timp de 2-3 minute până începe să fiarbă ușor. Dă-o de pe foc și adaugă bucățile de ciocolată peste și amestecă bine. (Lucrul bun al acestei rețete este faptul că poți folosi ce timp de ciocolată dorești- neagră, albă, cu ciocolată, de casă etc.)
Când s-a omogenizat umplutura de ciocolată, toarn-o peste foaia de plăcintă coaptă. Dă la frigider pentru 2 ore.
O poți servi/decora după gust sau imaginație, înainte sau după ce a stat la frigider. Cu zahăr pudră, fructe de pădure proaspete, semințe de rodie, frunze de mentă, fulgi de migdale, fulgi de alune prăjite etc.
Sursa: retete.unica.ro