Retete
RETETA | Plăcintă cu șuncă și cașcaval
Ingrediente:
2 aluaturi foietaj
350 g șuncă, tăiată cubulețe
130 g cașcaval sau brânză cheddar
1 ou bătut cu 1 lingură de apă, pentru uns
Mod de preparare:
Lași aluatul la decongelat. Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Întinzi bine o foaie de aluat și presari pe ea jumătate din cantitatea de șuncă și jumătate din cantitatea de cașcaval ras. Lași puțin spațiu liber către margini, pe care le ungi cu puțin ou.
Așezi a doua foaie de aluat deasupra compoziției, presând ușor capetele cu degetele. Crestezi ușor cu un cuțit, din loc în loc. Ungi aluatul cu oul rămas. Așezi plăcinta pe grătarul din mijloc al aragazului și dai la copt 20 de minute. Servești după ce s-a răcit puțin.
Sursa http://www.aboutamom.com