RETETA | Plăcintă cu spanac şi brânză
Ingrediente:
8 foi plăcintă
1 ceapă
2 căţei usturoi
1 kg spanac congelat
1 legătură pătrunjel
2 ouă
1/2 cană brânză dulce
1 cană telemea rasă
sare
piper
ulei
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc până devin aurii. Se adaugă spanacul şi pătrunjelul tocat mărunt şi se lasă să fiarbă la foc mic câteva minute, amestecând continuu, apoi se lasă să se răcească. Într-un bol, se bat ouăle, se adaugă brânza dulce, telemeaua şi amestecul de spanac. Se condimentează cu sare şi piper.
Se împarte în două amestecul de spanac. Se întinde o foaie de plăcintă în tava unsă, se stropeşte cu puţin ulei şi se repetă operaţiunea cu alte două foi. Se întinde jumătate de amestec de spanac, se stropeşte cu ulei şi se pun două foi, stropindu-le pe fiecare cu ulei. Se pun restul de spanac şi celelalte foi. Se coace plăcinta cu spanac şi brânză în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute.
Plăcinta cu spanac şi brânză se taie cât este fierbinte.