RETETA | Placinta cu scortisoara si cu nuci pecan
Placinta cu scortisoara si cu nuci pecan este un desert foarte aromat si crocant, pe care il va aprecia intreaga familie.
Ingrediente:
- aluat pentru placinta
- 4 linguri de unt topit
- 4 lingurite de scortisoara macinata
- 3/4 ceasca de sirop de porumb
- 1/2 ceasca de zahar brun
- 3 oua
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 1/2 lingurita de sare
- 2 cesti de nuci pecan prajite
- 1 ceasca de glazura din crema de branza
Mod de preparare:
Intinde aluatul pe un blat si unge-l cu o lingura de unt. Presara 2 lingurite de scortisoara deasupra si intinde-le bine. Ruleaza aluatul ca pe o rulada si taie felii din el. Asaza-le intr-o tava unsa si lipeste-le intre ele, astfel incat sa formeze un blat. Pune-l la racit pana cand prepari umplutura.
Intr-un bol mare, amesteca siropul de porumb cu zaharul brun. Adauga cele 3 linguri de unt topit ramas, incorporeaza treptat ouale si adauga aromele: esenta de vanilie, sarea si scortisoara ramasa. Adauga si nucile pecan, dupa ce le-ai taiat in jumatati.
Adauga umplutura deasupra blatului, in tava pentru placinta si coace-o timp de 20-25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa ce s-a racit, decoreaz-o cu glazura de branza cremoasa.
Placinta crocanta cu scortisoara si cu nuci pecan se serveste rece, alaturi de un ceai aromat din portocale sau de o cafea calda cu lapte.
Sursa: www.retete.acasa.ro