RETETA | Plăcintă cu piept de pui şi brânză
Ingrediente:
Pentru aluat
1 pachet de foitaj
Pentru umplutură
1 piept de pui
1 ou
200 g brânză de oaie zdrobită cu furculiţa
50 g smântână
2 roşii
ulei
sare
piper
Pentru decor
1 ou bătut
salată verde
rucola
Mod de preparare:
Decongelezi aluatul foitaj, îl întinzi şi ungi fiecare foaie cu ulei. Pentru umplutură, tai pieptul de pui bucăţi de grosime potrivită, le dai cu sare şi piper şi le prăjeşti în ulei pe fiecare parte. Le scoţi şi le dai deoparte.
Amesteci brânza zdrobită cu oul şi cu smântâna. Roşiile le tai jumătăţi, le scoţi sâmburii, apoi le mărunţeşti.Aşezi fâşiile de pui fripte pe aluat, întinzi amestecul de brânză, la fel procedezi şi cu roşiile şi împachetezi aluatul. Ungi cu oul bătut.
„Îmbraci“ o tavă în hârtie de copt, pui foitajul şi dai la cuptor pentru aproximativ o oră sau până capătă o frumoasă culoare aurie. Serveşti cu garnitură de salată verde şi rucola.