RETETA | Plăcintă cu peşte
Ingrediente:
5 cartofi mari
2 ouă
150 g frunze de spanac
1 ceapă
1 morcov
Ulei de măsline
250 ml smântână lichidă
Parmezan sau cheddar
1 lămâie
1 linguriţă muştar
1 legătură pătrunjel
450 g file de cod
Mod de preparare:
Pentru început, încinge cuptorul la 230 de grade. Curăţă şi taie cartofii în cubuleţe şi pune-i în apa clocotindă cu sare pentru 2 minute.
Adaugă şi ouăle şi fierbe-le pentru 8 minute. În acelaşi timp, pune spanacul la aburi pentru 1 minut şi apoi stoarce-l cât să rămână uscat.
Scurge cartofii, ia ouăle şi trece-le prin apă rece, curăţă-le şi taie-le în 4.
Curăţă şi toacă ceapa şi morcovul. Într-o tigaie, căleşte ceapa şi morcovul pentru 5 minute, adaugă smântâna şi lasă să dea un clocot. Ia tigaia de pe foc şi rade cam 50 de grame de brânză peste amestec, stoarce o lămâie şi amestecă şi muştarul.
Toacă pătrunjelul şi pune-l în amestec. Taie peştele în fâşiuţe şi pune-l într-un vas termorezistent cu ouăle şi amestecul de smântână.
Cartofii trebuie zdrobiţi şi condimentaţi cu sare şi piper. Pune piureul peste peşte. Pune totul în cuptor pentru 30 de minute sau până piureul arată rumen.
Serveşte cu salată.
Sursa: https://www.jamieoliver.com/recipes/fish-recipes/fantastic-fish-pie/