RETETA | Plăcintă cu ciuperci
Ingrediente:
Pentru aluat
200 g făină
2 linguri ulei
75 ml apă
½ linguriță sare
1 lingură oțet
Pentru umplutură
1 ceapă mică
2 linguri ulei
500 g ciuperci
1 praf de sare
piper
3 ouă
250 g brânză rasă, ușor sărată
pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Combini apa cu sarea, cu uleiul și cu oțetul. Pui făina într- un castron, adaugi în mijloc restul ingredientelor și frămânți până când obții un aluat care nu se mai prinde de degete. Îl lași să se odihnească cât prepari umplutura.
Feliezi ciupercile bine spălate. Toci ceapa și o așezi în tigaia cu uleiul încins. Când devine sticloasă, adaugi ciupercile, condimentezi cu sare și piper, după gust și ții până scade apa lăsată, amestecând constant. Dai deoparte și lași la răcorit. Bați ouăle și le amesteci cu brânza rasă, cu pătrunjel tocat, după gust și omogenizezi.
Întinzi aluatul și-l așezi într-o formă rotundă, tapetată, inclusiv pe margini. Răstorni ciupercile, apoi compoziția cu ouă, o nivelezi și îndoi aluatul pe marginea plăcintei. O dai la cuptor până când se rumenește frumos.
FOTO: Profimedia