Retete

RETETA | Plăcintă cu cartofi

Ingrediente:

  • 1 cratiţă de 5 l cu cartofi
  • 7-8 cepe mari
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă de boia
  • pastă de ardei iute
  • cimbru uscat(opţional)
  • Aluat:
  • 1 kg de făină
  • 80 g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 4 linguri de ulei
  • 1-2 linguri de sare
  • cam 600 ml de apă călduţă

Mod de preparare:

Se fierb cartofii(spalati) in apa clocotita cu sare, nu chiar de tot(cam 20 de minute de cand clocoteste apa).Se scurge apa si se lasa sa se raceasca.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei mai mult.

Se lasa(cu capac) pe foc mediu sa se moaie bine.

Se adauga sare, piper, boia, pasta de ardei iute.

Cartofii curatati se dau pe razatoarea mai mare. Nu conteaza daca se mai sfarama din ei.

Se amesteca ceapa si cartofii si se potriveste de sare, piper, cimbru(cine vrea).

Se face un aluat ca de pizza din toate ingredientele si se lasa cam 30 de minute la dospit.

Se ung 2 tavi cu ulei.

Aluatul se imparte in 4 si se fac 4 foi.

Se intind pe planseta presarata cu faina.

Se pune foaia in tava.Aluatul se inteapa inainte cu furculita. Se imparte umplutura(rece) in 2 si se pune peste aluat. Deasupra se pune a doua foaie de aluat si se inteapa cu furculita.

Se unge cu ou batut deasupra(daca nu e de post).

Se coace in cuptor preincalzit cam 1 h, depinde de cuptor.

Mie mi-au incaput amandoua. Aveti grija sa le schimbati intre ele dupa 30 de minute. Cand sunt bine rumenite se scot, se taie si se servesc fierbinti sau reci, sunt bune oricum.

Eu am facut si o salata de spanac proaspat. Merg la aperitiv, de dus la serviciu de ziua ta, la iarba verde etc.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page