RETETA | Plăcintă cu brânză și zmeură
Ingrediente:
Pentru blat
200 g unt
200 g făină
50 g nuci coapte
50 g zahăr
1 praf de sare
4-5 linguri apă rece
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
6 linguri griș
2 ouă
4 linguri zahăr
50 g zmeură
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Frămânți făina cu untul rece tăiat cubulețe. Când capătă o consistență sfărâmicioasă, adaugi zahărul, sarea, nucile măcinate și apa. Frămânți până când se omogenizează, îl înfășori în folie și-l dai la rece o oră. Mixezi brânza de vaci bine scursă cu zahărul și ouăle și, la final, încorporezi grișul. Întinzi o foaie din aluat, pui crema de brânză, o nivelezi și pui din loc în loc zmeură. Rulezi și așezi plăcinta într-o tavă. O ții la cuptor până când se rumenește, apoi o scoți și o lași la răcit. La final, o pudrezi cu zahăr.
Sursa: clickpoftabuna.ro