RETETA | Plăcintă cu brânză și lămâie
Ingrediente:
– 4 linguri făină
– 4 gălbenuşuri de ou
– o lingură şi jumătate de unt
– o lingură şi jumătate de zahăr pudră
– un plic de praf de copt
– o ceaşcă mică de smântână
Pentru cremă, veți avea nevoie de:
– 5 linguri brânză de vaci degresată
– 4 albuşuri
– 2 linguri de zahăr
– sucul de la o lămâie
– o lingură de gris
Pentru decor, puteți folosi zahăr pudră.
Mod de preparare:
– Întâi de toate, se amestecă făina cu zahărul şi praful de copt
– se adaugă untul, smântâna şi gălbenușurile de ou; se frământă foarte bine până când obțineți consistența unui aluat
– se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la rece timp de jumătate de oră
– între timp, amestecați brânza de vaci cu cele două linguri de zahăr și cu sucul de la o lămâie; albuşurile se bat spumă tare şi se încorporează în crema de brânză
– încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius
– scoateți aluatul din frigider şi împărțiți-l în două
– întindeți prima jumătate din aluat în tava tapetată cu unt şi puțină făină; ulterior, se întinde stratul de brânză şi se acoperă cu cea de-a doua jumătate de aluat
– se dă la cuptor pentru aprox. jumătate de oră
Aşteptaţi până când plăcinta s-a răcit complet, adăugați zahăr pudră pentru decor și savurați-o cu plăcere!
Poftă bună!