Retete

RETETA | Placintă cu brânză și dovlecel

Ingrediente

  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa
  • 200 gr branza sarata
  • 100 gr branza dulce (nesarata)
  • 1 pachet foietaj (450 gr)
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 1/2 legatura marar
  • chimen
  • 1 crenguta de rosii cherry
  • 1 lingurita lapte

Mod de preparare

Curatam dovlecelul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, impreuna cu ceapa. branza cu putin piper si boia de ardei dulce, apoi adaugam dovlecelul si ceapa bine scurse de zeama. Omogenizam totul.Adaugam doua oua si albusul de la al treilea, mararul tocat si grisul si lasam compozitia la frigider pana se dezgheata aluatul de foietaj.Eu am folosit aluat de la Lidl, pachet de 450 gr doar dintr-o foaie.

Tapetam o forma de tarta cu hartie de copt, apoi asezam foaia de aluat in ea. Intindem compozitia de branza si dovlecel peste foietaj si pliem frumos marginile.

Asezam crenguta de rosii cherry la mijlocul umpluturii.

Amestecam galbenusul de ou cu putin lapte dulce si cu ajutorul unei pensule, ungem aluatul de foietaj pliat peste umplutura, iar deasupra presaram seminte de chimen.

Dam placinta la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Portionam placinta usor calduta. Este buna atat calduta, cat si rece.

Este o placinta delicioasa, putin picanta, sarata si acrisoara de la rosiile cherry.

Recomandari:

1. Cantitatea de gris folosita variaza in functie de consistenta branzei si a dovlecelului.

2. Recomand sa se lase compozitia de branza si dovlecel la rece o perioada, astfel grisul isi va modifica volumul si ne vom da seama daca mai necesita gris sau nu.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page