RETETA | Placintă cu brânză și dovlecel
Ingrediente
- 1 dovlecel mare
- 1 ceapa
- 200 gr branza sarata
- 100 gr branza dulce (nesarata)
- 1 pachet foietaj (450 gr)
- piper
- boia de ardei dulce
- 3 oua
- 3 linguri gris
- 1/2 legatura marar
- chimen
- 1 crenguta de rosii cherry
- 1 lingurita lapte
Mod de preparare
Tapetam o forma de tarta cu hartie de copt, apoi asezam foaia de aluat in ea. Intindem compozitia de branza si dovlecel peste foietaj si pliem frumos marginile.
Asezam crenguta de rosii cherry la mijlocul umpluturii.
Amestecam galbenusul de ou cu putin lapte dulce si cu ajutorul unei pensule, ungem aluatul de foietaj pliat peste umplutura, iar deasupra presaram seminte de chimen.
Dam placinta la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Portionam placinta usor calduta. Este buna atat calduta, cat si rece.
Este o placinta delicioasa, putin picanta, sarata si acrisoara de la rosiile cherry.
Recomandari:
1. Cantitatea de gris folosita variaza in functie de consistenta branzei si a dovlecelului.
2. Recomand sa se lase compozitia de branza si dovlecel la rece o perioada, astfel grisul isi va modifica volumul si ne vom da seama daca mai necesita gris sau nu.
Sursa: gustos.ro