RETETA | Plăcintă cu brânză dulce, căpșuni și sirop de portocală
Ingrediente:
- 15 foi de placinta
- 1 kg branza de vaci
- 150 g iaurt grecesc
- 225 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 fiola esenta de rom
- 150 g capsuni3 oua
- 1 lingura cu gris
- 1 lingura coaja rasa de portocalaun
- strop de sare
- Pentru siropul de portocala
- 250 ml suc de portocala
- 1,5 lingura zahar
- Mai avem nevoie
- ulei pentru uns foile de placinta
- ulei pentru uns tava
- faina pentru tapetat tava
Adaugam pe rand branza, iaurtul,zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom ,coaja de portocala si grisul.Amestecam dupa fiecare ingredient in parte cu ajutorul unei linguri de lemn.
Curatam capsunile de codite,le spalam si apoi le taiem in 2-3 bucati(depinde cat sunt de mari) pe verticala.
Ungem foile de placinta cu ulei pe fiecare in parte.
Ungem o tava (32/24) cu ulei si o tapetam cu faina.
Asezam la baza tavii 5 foi de placinta unse si turnam jumatate din cantitatea de umplutura.
Deasupra umpluturii punem jumatate din cantitatea de capsuniAcoperim cu alte 5 foi de placinta , punem cealalta jumatate de umplutura si de capsune. Si la final punem restul foilor de placinta. Dam placinta la cuptorul preincalzit si lasam pana cand aceasta se rumeneste usor. In timp ce placinta este la cuptor ne ocupam de siropul de portocale. Sucul proaspat de portocala il amestecam cu zaharul si il punem pe foc,lasandu-l sa dea in cateva clocote dupa care il dam deoparte. Cand placinta este facuta ,scoatem tava din cuptor, o taiem bucati potrivite si turnam siropul cald peste ea.
Dam din nou la cuptor si lasam pana cand siropul este absorbit(circa 10-15 min).
Sursa: bucataras.ro