Retete

RETETA | Plachie de pește

Ingrediente:

1 kg pește

500 g roșii cubulețe din conservă

5 căței usturoi

4 cepe mari

2 ardei

3 morcovi

2 foi dafin

sare

boabe de piper

pătrunjel

50 ml ulei

Mod de preparare:

Cureți peștele, îl speli, îl tai bucăți potrivite și-l dai cu sare. Îl prăjești în ulei pe ambele părți și-l așezi într-o tavă. Cureți ceapa și o tai julien. Speli și cureți morcovii pe care îi tai cubulețe. Speli ardeii și-i tai fâșii. Călești ceapa pâna când devine transparentă. Adaugi ardeii și morcovii tăiați, usturoiul zdrobit, roșiile din conservă, frunzele de dafin, sarea și piperul boabe. Lași să fiarbă 5 minute și pui compoziția peste peștele din tavă. Dai tava la cuptor 15-20 de minute și presari pătrunjel.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page