Retete
RETETA | Plachie de pește
Ingrediente:
1 kg pește
500 g roșii cubulețe din conservă
5 căței usturoi
4 cepe mari
2 ardei
3 morcovi
2 foi dafin
sare
boabe de piper
pătrunjel
50 ml ulei
Mod de preparare:
Cureți peștele, îl speli, îl tai bucăți potrivite și-l dai cu sare. Îl prăjești în ulei pe ambele părți și-l așezi într-o tavă. Cureți ceapa și o tai julien. Speli și cureți morcovii pe care îi tai cubulețe. Speli ardeii și-i tai fâșii. Călești ceapa pâna când devine transparentă. Adaugi ardeii și morcovii tăiați, usturoiul zdrobit, roșiile din conservă, frunzele de dafin, sarea și piperul boabe. Lași să fiarbă 5 minute și pui compoziția peste peștele din tavă. Dai tava la cuptor 15-20 de minute și presari pătrunjel.